Panasonic vraća legendarni gramofon

 

Na godišnjoj Panasonicovoj IFA konferenciji u Berlinu tehnolološki gigant je objavio da u proizvodnju vraća nikad prežaljeni Technics gramofon. Novi model koji će se u prodaji naći u 2016. izgleda poprilično drugačije od SL – 1200-ice na koju smo navikli, no Panasonic ima nameru napraviti bolji usavršeni model i izgraditi Technicsovog naslednika iz nule. Kvalitetan, čvrst, nesalomiv i pouzdan, iako će biti nanovo sastavljen opravdaće poverenje u Technics brand koji je svoje mesto u istoriji muzike već odavno zaslužio.

alt

 
Direktor Technicsa Michiko Ogawa napomenuo je kako su baš gramofoni iskonski proizvod kompanije Technics i kako je važno pokazati predanost ovome jer je tržište možda malo, ali vrlo važno.
 
Ovaj potez iznenadio je prisutne uzme li se u obzir izjava s kojom je Panasonic odustao od proizvodnje 2010.: “Sigurni smo da će distributeri i potrošači razumeti da naša lepeza proizvoda mora reflektovati ubrzanu transformaciju tržišta s analognog na digitalno”.
 
Iako je Panasonic oživeo Technics brand još 2014. lansiranjem dva hi-tech audio sistema ipak službeni datum kada će se novi i poboljšani gramofoni naći na tržištu još nije potvrđen. Nekoliko proizvođača je već pokušalo začepiti rupu na tržištu koju je ostavila obustava proizvodnje SL-1200-ice, ali original je ipak original pa ćemo videti znači li poboljšanje originala uvek nešto dobro ili će audiofili i dalje ostati odani Technicsu SL-1200 po dolasku njegovog mlađeg brata.
 
 
 
Izvor: Klubska Scena
Avatar photo

Autor: Igor