Partijanje u utrobi ugašenog vulkana

 

Islandski Secret Solstice festival prošle je godine došao pod lupu svetske javnosti nakon održavanja partija unutar glečera. Ove godine organizatori su najavili performans u utrobi davno ugašenog vulkana Thrihnukagigura.

Festival se održava od 16. do 19. juna, dok je partijanje u vulkanu predviđeno 18.06. za vreme letnjeg solsticija (najduži dan u godini). Samo 20 sretnika će moći prisustvovati ovom događaju na kom će nastupiti slavno ime o kojem će se više znati uskoro. Za taj poduhvat ulaznice se kreću od 1380 do 1770 funti. Posetioci koji dođu do karte na mesto događaja će biti prevezeni helikopterom, odakle će se unutar vulkana spustiti liftom sve do dubine od 122m gde se nalazi komora sa rezervoarom lave. 

Tokom Secret Solstice festivala planirano je još nekoliko specijalnih događaja poput “pool” partija u najstarijoj islandskoj geotermalnoj laguni, ponoćne sunčane brodske zabave na atlantskom okeanu kao i ponovni performans unutar glečera. Regularne ulaznice su od 138 do 176 funti, a lista potvrđenih izvođača je ogromna…


 

 

Izvor: KlubskaScena

Avatar photo

Autor: Igor