PAUL OAKENFOLD I CARL COX UDRUŽUJU SE ZA SVOJU PRVU SARADNJU ‘CONCENTRATE’!

 PAUL OAKENFOLD I CARL COX UDRUŽUJU SE ZA SVOJU PRVU SARADNJU ‘CONCENTRATE’!

Dva pionira elektronske muzike, Paul Oakenfold i Carl Cox ujedinjuju se za svoju prvu saradnju “Concentrate“, koja izlazi kao deo ‘Perfecto 30’ velike proslave 30. godišnjice izdavačke kuće.

Paul i Carl poznaju se od ranih 90-ih, Carl je potpisao ugovor s Perfectom i duo je često delio binu, puštajući zajedno po celom svetu, a poslednji put to je bilo kada su ušli u istoriju u Stonehengeu 2018. Ali neverovatno, nikada nisu napravili pesmu zajedno, do sada…

‘Concentrate’ je besprekorna mešavina njihovih jedinstvenih stilova. To je svedočanstvo njihove kolektivne veštine koja prikazuje fuziju najsavremenijih zvukova i zaraznih ritmova, uzbudljiv komad techna dva giganta dance muzike koji rade ono što znaju najbolje. I koji je bolji način da proslavimo 30 godina legendarne etikete. A evo šta su rekli o izdanju:

Ovo je 30. godišnjica jedne od vodećih izdavačkih kuća u svetu plesa, Perfecto Records. Udruživanje sa Carlom za ‘Concentrate‘ bila je prirodna evolucija za nas. To je naš način da odamo počast našoj istoriji i da pokažemo gde smo trenutno u muzičkom smislu”, rekao je Paul Oakenfold a Carl Cox dodaje: “Rad sa Paulom na ovoj pesmi bio je apsolutno sjajan. ‘Concentrate’ predstavlja savršenu sinergiju između naših stilova i jedva čekamo da je svi čuju.”

‘Concentrate’ dolazi kao deo ovogodišnjeg ‘Perfecto 30’ – godine posebnih izdanja, remiksa, saradnji i događaja uživo kako bi se proslavila velika prekretnica jedne od najlegendarnijih etiketa dance muzike. Stiže i dokumentarni film, Welcome to Perfecto (koji sadrži izjave legendi poput Fatboya Slima, Carla Coxa, Todda Terryja, Davida Guette i drugih), a sam Paul će napraviti niz posebnih DJ nastupa. Ponovno će se podsetiti na Perfecto klasike i deep cutove kao PPK-ove “ResuRection”, Planet Perfectoove “Bullet in a Gun” i svoje sopstvene hitove poput “Starry Eyed Surprise” (hit saradnja sa Shifty Shellshockom iz Crazy Towna s Oakenfoldovog platinastog prvog solo albuma, Bunkka iz 2002.). Biće to izdanja današnjih najsavremenijih umetnika i producenata uključujući imena kao što su Velvet Cash, Danny Stubbs, Blink, Adam White i Nat Monday.

‘Perfecto 30’ slaviće puno nasleđe i uticaj plesno-muzičkog carstva koje je izgradio Oakenfold – od pomoći u stvaranju DJ superzvezda kao što su Hernána Cattánea, Marka Ronsona i Davida Guette do predstavljanja underground zvukova. Preko glavnog Perfecto labela i njegove četiri pod-etikete – Perfecto Records, Perfecto Fluoro, Perfecto Black i Perfecto House – etiketa je dotakla gotovo svaki značajan DJ pokret modernog doba, od progresivnog, trancea i EDM-a, ali i drum and bassa, Balearica, electra…

Za sledeće poglavlje Perfecta, Oakenfold tvrdi da se vraća korenima izvorne misije etikete. “Vraćam se snimanju čistih klupskih ploča – underground pesama koje volim“, kaže Oakenfold. “Perfecto je sada brend star trideset godina: postoje generacije koje su odrasle uz taj zvuk. Počeli su se baviti plesnom muzikom i odrasli sa izdavačkom kućom, skupljajući naše vinile od prvog dana. Pretvorio se u mnogo više od etikete. Da bih proslavio taj duh, samo ću raditi ono u čemu sam dobar i što stvarno volim – i izaći u sjaju slave na svoj poslednji ples.

IZVOR:mixmagadria.hr

Avatar photo

Autor: Igor