Poznat deo programa devetog izdanja Central Dance Event novogodišnjeg maratona! Među hedlajnerima zvezde svetske elektronske scene – Amelie Lens, Hot Since 82, Umek i Yousef!

 Poznat deo programa devetog izdanja Central Dance Event novogodišnjeg maratona! Među hedlajnerima zvezde svetske elektronske scene – Amelie Lens, Hot Since 82, Umek i Yousef!

Deo programa devetog izdanja Central Dance Event novogodišnjeg maratona, koji će biti održan od 30. decembra do 2. januara u industrijskom kompleksu Luke Beograd, čine zvezde svetske elektronske scene: tehno heroina Amelie Lens, zaštitno lice modernog tek haus zvuka Hot Since 82, balkanska ikona tehna Umek i tek haus di-džej, producent i organizator popularnih Circus žurki – Yousef. Hedlajnerima se pridružuju i brojne lokalni di-džej heroji i heroine: Andrew Meller, Dejan Milićević, Groovyman, Ilija Đoković, Joma Maja, Kid Kimi, Lea Dobričić, Marko Nastić i Marko Vuković.

Amelie Lens je belgijska di-džejica i producentkinja koju je muzička industrija svrstala u sam vrh tehno scene. Za samo nekoliko godina, Amelie Lens je dostigla slavu o kojoj sanjaju mnogi izvođači tokom cele karijere i postala vodeća tehno zvezda. Izvođači poput Carla Coxa, Adama Beyera i Richieja Hawtina tvrde da je Amelie budućnost tehno muzike. 

Strmoglavi uspeh Amelie Lens koji je pozicionirao na globalnoj tehno sceni rezultat je dugogodišnje ljubavi prema elektronskoj muzici koja je započela kada je Amelie imala 15 godina i posetila prvi festival – belgijski Dour Festival. Još na početku svoje karijere, pre skoro pune decenije, prigrlila tehno zvuk doziran esidom. Svoje EXHALE žurke iz kluba Labyrinth Amelie je preselila širom sveta – u londonski klub fabric, kao i na bine festivala poput Creamfields, OFFSonar, Dour, Extrema, na kojima su nastupale globalne zvezde i nove generacije nadolazećih, mladih talenata. Za svoj lejbl Lenske tvrdi da je energičan i autentičan, a osim nje, za njega izdaju i Kobosil, Farrago, Milo Spykers, Airod, Ahl Iver i FJAAK.

Hot Since 82 jedan je od najuspešnijih britanskih di-džejeva i producenata današnjice. Ovaj umetnik čiju muziku kritičari opisuju kao najsofisticiraniju u Velikoj Britaniji, posle dve godine vraća se u Beograd, upravo tamo gde je lokalna publika poslednji put imala priliku da uživa u njegovom zvuku.

Kao internacionalni di-džej superstar Hot Since 82 poznat je po nastupima širom sveta, od najvećih festivala kaošto su Coachella i Glastonbury, do kultnih klubova kao što su Fabric u Londonu ili Pacha na Ibici. Osim što je hedlajner najvećih elektronskih bina, on je jedan od dobitnika DJ Awardsa, našao se i na prvom mestu liste najboljih tek haus di-džejeva koju je objavio Beatport, a takođe je nominovan i za producenta godine na Electronic Music Awardsu.

Umek je jedan od najvećih regionalnih izvođača svih vremena. Međunarodno priznat di-džej i producent, sa karijerom dugom skoro tri decenije, jedan je od miljenika beogradske publike. Poznat je po hitovima kao što su „Lanicor“ i „Posing As Me“, izdavačkim kućama Recycled Loops, Consumer Recreation i 1605, kao i radijskoj emisiji „Behind The Iron Curtain with Umek“. Na Beatportovoj dodeli nagrada 2010. proglašen je najboljim tehno izvođačem, dok je 2013. godine na EMPO dodeli nagrada odneo istu titulu. Na International Dance Music Awardsu osvajao je priznanja za najbolju tehno numeru, kao i tehno i tek haus izvođača.

Legendarni Umek odgovoran je za stvaranje elektronske scene u rodnoj Sloveniji i zaslužan je za popularizaciju elektronske muzike na ovim prostorima. Kasnije je prepoznat kao jedan od najtraženijih izvođača svetskog ugleda i svojevrsni ambasador tehno zvuka. Probojem na globalnu scenu, Umek je postao poznat kao „otac slovenačkog tehna“. Sa preko 100 nastupa godišnje, Umek koketira sa raznim formama, od andergraund berlinskih klubova, do najvećih festivala kao što su Tomorrowland, Awakenings, Time Warp, Creamfields, Electric Daisy Carnival.

Tokom karijere duge više od dve decenije, Yousef je postao legendarna ličnost u muzičkoj industriji i vizionar kojeg je nepokolebljiva posvećenost haus i tehno zvuku vodila širom sveta. Stekao je internacionalnu slavu, a prema mnogim kritičarima uzdigao je elektronsku scenu na viši nivo, čemu svedoče i njegovi remiksi za velikane kao što su Carl Cox, Sven Vath, Jamiroquai, Moby, Moloko i Blakkat. Yousefova raznovrsna diskografija pokriva čitav spektar haus i tehno muzike, od tek haus bombi stvorenih za plesni podijum do gruvi dip hausa, i agresivnog tehna. Njegovi hit singlovi „Come Home“, „Float Away“, „Analogue Times“ i „Beg“ dokazuju kvalitet i ilustruju širinu njegove mašte i kreativnosti. 

Yousef je osnovao globalno priznati party brend Circus i diskografsku kuću Circus Recordings, koji su postali merilo za kvalitetnu elektronsku muziku. Circus party brend je tokom godina izrastao je u izuzetno uticajno jezgro elektronske muzike koje bukira najveće svetske di-džejeve, od Carla Coxa do Adama Beyera, Marca Carole i Loco Dicea, paralelno s tim negujući i mlade talente i nove izvođače. 

Ulaznice za Central Dance Event 2022

Veoma ograničen broj kompleta za CDE 2022 je u prodaji po promo ceni od 4490 dinara za parter i 5490 dinara za VIP galeriju. Dvodnevne ulaznice za CDE 2022 mogu se nabaviti po ceni od 3190 dinara za parter i 3990 za VIP galeriju. U prodaji su takođe i jednodnevne ulaznice po ceni od 1790 dinara (parter) i 2290 dinara (VIP) za prvo veče; 1890 dinara (parter) i 2390 dinara (VIP) za doček Nove godine; 1690 dinara (parter) i 2190 dinara za reprizu Nove godine i 1,690 dinara (parter) i 2,190 dinara za poslednje veče novogodišnjeg maratona. Sve ulaznice mogu se kupiti onlajn putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa. 

Avatar photo

Autor: Igor