Pred premijerni live nastup u Beogradu, otkrivamo 5 činjenica koje možda niste znali o Benu Böhmeru!

 Pred premijerni live nastup u Beogradu, otkrivamo 5 činjenica koje možda niste znali o Benu Böhmeru!

Izvanredna produkcija Bena Böhmera privukla je izvođače iz čitavog spektra elektronske muzike, a među njima su i Stephan Bodzin, Bob Moses i Boris Brejcha, koji je Böhmera proglasio „umetnikom koji se najviše probio u 2020. godini“.

Böhmerov debi album „Breathing“ objavljen za izdavačku kuću Anjunadeep krajem 2019. godine, dostigao je preko 50 miliona strimova, dok su ga njegovi drugi projekti poput singlova i remiksa koje je objavljivao za lejblove Anjunadeep, Future Classic i Hungry Music pozicionirali na vodeće liste na Beatportu. Njegov drugi album „Begin Again“ objavljen je krajem septembra prošle godine, a predstavlja Böhmerov dublji ulazak u alternativnu elektroniku u kolaboraciji sa nekim od najboljih indie izvođača, dok i dalje ostaje veran svom melodičnom house zvuku koji je njegov zaštitni znak. Njegov nastup za Cercle iz Kapadokije brzo je postao jedan od Cercle-ovih najuspešnijih strimova do sada sa preko 10 miliona pregleda u prvih šest meseci. Takođe, Böhmer je prvi umetnik koji je izveo live nastup za Kliemannsland – nemačku YouTube i Netflix senzaciju.

Pred premijerni live nastup u Barutani 2. jula, otkrivamo pet činjenica koje možda niste znali o Benu Böhmeru:

1. On je i kompozitor, i producent i DJ. Iako je karijeru započeo pre osam godina, do sada je objavio čak tri albuma, 10 EP izdanja i 13 singlova.

2. U detinjstvu je svirao klavir i trubu, pa je prešao na sintisajzer. Sa 16 je počeo da pravi svoju muziku i ubrzo se iz Getingena preselio u Berlin, gde je držao časova klavira.

3. 2017. se sudbina umešala u njegov život, kada se producent Lane 8 sa suprugom preselio blizu, a jedan od Benovih prijatelja mu je dao nekoliko traka. Lane 8 je počeo da ih pušta po žurkama, a onda ih je preporučio ko-osnivaču Anjunadeep lejbla Džejmsu Grantu, koji je zatražio demoe. Ben mu je poslao par traka i ubrzo više nije morao da drži časove, već je sav fokus prebacio na stvaranje muzike.

4. Rezultat svega bio je njegov prvi album „Breathing“. 11 traka koje se protežu od deep preko progressive house zvuka, pa sve do melodic techno-a. Album je delom inspirisan i Berlinom, gde kako kaže, nije cilj videti određenog umetnika, već zapravo doživeti muziku i slobodu koje su ključan deo scene – večeri su manje o tome da se slikate u klubu i više da se izgubite u zvuku. „Nekako je anonimno kada izađete tamo. Nikoga nije briga ko ste zapravo“.

5. Za svoj unikatni Cercle nastup, gde je u Kapadokiji nastupao u balonu tokom leta i koji ima preko 22 miliona pregleda na YouTube, dobio je AIM nagradu kao „Best Live Streamed Artist“.

Bonus činjenica – Iako zna da veći deo publike ne zna o čemu trake govore, niti njihova imena, on uspeva da prenese emociju do slušalaca, a da onda oni imaju svoja lična, katarzična iskustva ka muzici koja je za njega lična i katarizčna. Gleda na to kao grupnu terapiju i zbog toga u svojim setovima koristi samo svoju muziku. „Sa gledišta muzike – želim samo da delim umetnost koju sam pravim i ne želim da koristim drugu muziku da ispričam priču. Imam svoju priču“.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme i Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mreža, po ceni od 1690 dinara za regularnu i 2690 dinara za VIP.

Avatar photo

Autor: Igor