Prvi beogradski Stereotip sa Dixonom, Felverom i Kristijan Molnarom

 

U SKC-u će 17. maja biti održana Stereotip žurka, koncept koji je već dva puta uspešno oduševio hrvatske klabere.

Nakon izuzetno uspešna dva izdanja muzičko-plesne manifestacije Stereotip, berlinski i zagrebački DJ-evi Dixon i Felver organizuju i prvu beogradsku žurku u nedelju popodne, 17. maja u kultnom SKC-u.

Stereotip buja izvan granica Zagreba u kojem je ponikao i razmrdava inače mirnu nedelju u Beogradu. Nakon prva dva izdanja u hrvatskoj prestonici, kada su se plesni podijumi formirali na neočekivanim mestima kao što je nekadašnja bioskopska dvorana Mosor, zatim jedna od najstarijih aktivnih gimnastičkih sala na Balkanu Tucman, ples se vraća tamo gde pripada. 

Kultni beogradski Studentski kulturni centar će u nedelju, 17. maja, sa početkom u 16:00 ugostiti domaćoj publici omiljenog, uvek nepredvidivog i intrigantnog Dixona i njegovu ništa manje interesantnu podršku. Vlasnik izdavačke kuće Innervisions se domaćoj publici u intimnoj, klupskoj atmosferi poslednji put poklonio davne 2009. godine, a na beogradski Stereotip stiže na krilima titule najboljeg svetskog DJ-a po izboru čitalaca prestižnog online magazina Resident Advisor. Nije naodmet spomenti ni da je cenjenu titulu Dixon osvojio drugi put za redom, kao i činjenicu da se u Studentskom kulturnom centru već dugo nije desila odlična plesna zabava kakvu pruža Stereotip.

Dixonu će se za pultom SKC-a pridružiti preostala dvojica domaćina Stereotipa, Marijan Felver i Kristijan Molnar. Felver je dve decenije prisutan i cenjen na regionalnoj muzičkoj sceni gde se smatra vrsnim poznavaocem plesnog podijuma. Na poslednjem izdanju Stereotipa u zagrebačkom Tucmanu iznenadio je publiku back2back nastupom sa Dixonom. Mladi i sve popularniji domaći DJ Kristijan Molnar već petu sezonu za redom u sklopu svoje radio emisije Christallization meša razne zvukove i sve ih uspešno spaja na podijumima uvek živih gradskih klubova.

Pored već najavljenog trojca, u SKC stiže i Schwabe sa svojim hipnotišućim ljubavnim tonovima.

Još imena, kao i cene ulaznice, biće objavljene uskoro.

 

Avatar photo

Autor: Igor