REPRIZA NOVE GODINE U KLUBU DOT UZ ANALOGUE COPS!

 

Repriza nove godine u klubu DOT u znaku tehna i to ne bilo kakvog već čistog,  sirovog i analognog!  Svi oni koji veruju da je muzika forma komunikacije i edukacije svih ljudi na svetu dobrodošli su da 1. januara ponove najluđu noć uz predstavnike  ove filozofije – The Analogue Cops sa velikom domaćom podrškom naših poznatih DJeva Marka Milosavljevića, Nikole Vemića i DOO-a.

Marieu i Lucretio a.k.a. THE ANALOGUE COPS osnivači su jednog od poslednjih nezavisnih underground lejblova na planeti, pod imenom RESTORATION. Iskreni zastupnici vinila i najgori neprijatelji digitalnog zvuka: četiri godine pružaju otpor u Berlinu, gde su već poslali svoju poruku sastavljenu od čistog, analognog techno-a. Duboko inspirisani radom virtuoza kao što su Jeff Mills i Theo Parrish, koriste svoj analogni zvuk da dovedu na novi nivo plesne podijume širom sveta. U svojim live nastupima služe se isključivo analognom hardver opremom, sirovo i fanki u tradicionalnom techno stilu.

Poznat kao veliki kolekcionar vinyla, kao i ljubitelj sintisajzera, klavira i ritam masina, Marko Milosavljević je jedan od najaktivnijih izvođača elektronske muzike u Srbiji koji konstantno eksperimentiše i istražuje sve forme elektronske i alternativne muzike. Kako nastupa već 15 godina, svirao je svuda u regionu, na svim bitnim festivalima, a takođe je putovao i van granica stare Jugoslavije, nastupajući u Engleskoj, Španiji, Holandiji, Grčkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, kao i u Kanadi. Nakon njegovog debi izdanja za Belgrade Coffe Shop kompilaciju 2006-te godine, Marko konstantno radi na novim projektima, obuhvatajući različite domene elektronske muzike. Najnoviji projekat će uskoro biti predstavljen.

Nikola Vemić je mladi srpski di-džej i jedan od najmlađih kolekcionara vinila. U poslednjih pet godina Nikola je u Beogradu od simpatičnog dečka za di-džej pultom prerastao u kvalitetnog di-džeja od koga u isto vreme možete čuti teški tehno zvuk, kao i melodičnu disko i fank muziku. Svaki od njegovih mikseva ima posebnu emotivnu težinu, pogotovo kada su u pitanju live nastupi. Igrajući se različitim stilovima i žanrovima, uvek prati svoju intuiciju, što ljude navodi na neprekidan ples i igru, bilo da se radi o intimnoj atmosferi kluba ili velikom prostoru pred hiljadama ljudi.

Dušan Doo Predojević je DJ i jedan od osnivača Beyond House, jednog od najaktivnijih DJ i parti kolektiva na srpskoj andergraund sceni. Doo je svoju DJ karijeru započeo 2005. godine puštajući muziku u svim tada relevantnim klubovima u Beogradu i Novom Sadu i na svim velikim festivalima u Srbiji. Radom na sopstvenom muzičkom blogu “MYMODERN”, Doo je zaslužio poziciju resident DJ-a u tada kultnom beogradskom klubu “The Wash”. Po zatvaranju kluba, Doo je osnovao Beyond House sa talentovanom DJ bandom na pomolu: Ognjenom Milosavljevićem, Milošem Maričićem, Ivanom Tanovićem i Damirom Zekirijem. 2014. godine im se pridružuje Nikola Vemić. Beyond House su od tada odgovorni za neke od najboljih momenata beogradskog noćnog života, pre svega zhvaljujući njihovom ukusu i imenima koja su doveli u Beograd: Bu§§, Dubbyman, Richard Zapenzauer, Lucretio, Demetrio Giannice, Marcellis, Owen Jay, Intergalactic Gary, Mick Wills, Space Dimension Controller, Levon Vincent, Tama Sumo… Ovih dana, Doo organizuje žurke u čuvenim klubovima 20/44, Drug§tore, Wats i Kc Grad, mestima koja su od velike važnosti za jačanje beogradske DIY scene koja je drastično poboljšala noćni život u gradu. Ono što Doo pušta prevazilazi žanrovski set kako pokazuje sposobnost da zadovolji deep house ratnike, space disco gikove, techno glave i eksperimentalne frikove podjednako. Isto važi za različita mesta na kojima nastupa.

 

Avatar photo

Autor: Igor