Richie Hawtin izdao novi album From My Mind To Yours

 

Posle 6 meseci čekanja na zvanično izdanje i posle 7 zabavnih i misterioznih nedelja tajnog vinila 12″ koji je izašao u saradnji sa Ričijevim velikim prijateljima iz Hardwax-a, konačno je došao i taj dan da svi čuju ono što je majstor snimio početkom godine u Berlinu.

Ovaj “nenadani” EP je bio mesecima u pripremi. Krajem oktobra aninimni  Plus 8 12-inch vinil se pojavio na policama Hardwax-a. Bio je to prvi vinil koji se odnosio na 1991 Plus 8 kompilaciju From Our Minds To Yours Vol. 1. Pre par dana Richie je dao izjavu za Electronic Beats i priznao da radi na EP-u i da će trake na njemu biti pod njegovim originalnim alijasima koje je tokom godina koristio. Takođe je rekao da će sledeće izdanje iz serije izaći u petak (juče) ali se na kraju ispostavilo da je u pitanju ceo album na kom je radio pod alijasima Plastikman, Childsplay, Robotman, F.U.S.E., 80xx, Circuit Breaker i R.H.X.

 

 

Kasnije je izjavio: “Ove godine je 25. godišnjica Plus 8 Records-a, labela koji smo John Acquaviva i ja osnovali na početku našeg elektro putovanja u muziku. Razmišljali smo o proslavi na mnoge načine – svetskoj turneji, izdavanju bestof kompilacije… Međutim, u nastojanju da zadržimo originalnu viziju Plus 8-a, odlučili smo da obeležimo priliku podsećanjem na razlog zbog kog smo pre svega osnovali label – izdajući novu muziku koja ide ispred svog vremena.”

On dodaje: “Za mene lično proslava je bila inspirativan momenat da se vratim u studio sa sličnim namerama kao tih davnih dana. bio sam jako srećan što sam tamo gde je sve to počelo. Opremljen sa unapređenim verzijama mojih originalnih studijskih “drugara”, kombinovan sa najnovijim studijskim tehnologijama, skinuo sam podešavanja na osnovne komponente i pronašao slobodu bez granica. Bez pravih planova, samo svakodnevni proces ustajanja, paljenja opreme i puštanja ploče. U takvom okruženju imao sam priliku da se ponovo susretnem sa ličnostima sa kojima sam eksperimentisao ranije u mojoj karijeri i redefinišem moju sopstvenu interpretaciju tehna. From My Mind To Yours.” 

Tracklista 
01. Richie Hawtin – No Way Back 
02. Childsplay – Stretching
03. Robotman – Simple Simon 
04. F.U.S.E. – Them 
05. F.U.S.E. – Close
06. Plastikman – Purrkusiv
07. Plastikman – Gymnastiks 
08. Circuit Breaker – Systematic 
09. 80xx – Creepr
10. Plastikman – Akrobatix
11. Plastikman – Cirkus
12. 80xx – Creatur 
13. 80xx – Grindr
14. Plastikman vs. F.U.S.E. – EXpanded
15. R.H.X. – Xtension 

Sve trake možete preslušati i na originalnom, superkul dizajniranom sajtu koji je napravljen samo za ovu priliku http://www.frommymindtoyours.com/

Avatar photo

Autor: Igor