Shingo Suwa 6. maja otvara vikend u klubu Tunnel

 

Shingo Suwa, rezident poznatog berlinskog kluba Suicide Circus, nastupiće  u petak, 6. maja, u klubu Tunnel. Shingo je jedna od najbolje čuvanih tajni nemačke prestonice čiji su maratonski setovi poznati po svom opijajućem svojstvu. Monosaccharide, srpski tehno duo u internacionalnom usponu, dolazi na tvrđavu posle No Sleep Belgrade vikenda nakon kojeg su prozvani „novim asovima domaće scene“, dok će noć u katakombama Petrovaradina otvoriti Otto von Disko. Ulaznice se rezervišu putem Facebook stranice kluba Tunnel, po jedinstvenoj ceni od 200 dinara. Prethodno rezervisane ulazice, posetioci potom plaćaju i preuzimaju na ulazu u klub. Kapacitet je ograničen na samo 150 mesta zbog intimne atmosfere i komocije svakog gosta.

Shingo Suwa je rođen u Japanu, potiče iz muzičke porodice u kojoj je odrastao pod velikim uticajem jazz-a i hip-hopa. Devedesetih godina otkriva elektronsku muziku i po prvi put doživljava moć Čikago hausa i Detroit tehna u mraku japanske klupske scene. Svi ovi uticaji stvorili su u njemu svestrani pristup u samo izražavanju koji se najbolje može osetiti tokom njegovih raznovrsnih DJ setova. 2006. godine se seli u Berlin u kome živi i danas. Često muziku pušta u berlinskim klubovima Tresor i rezident je u klubu Suicide Circus u kom radi na poznatim Homepatik žurkama.  Obožava da pušta maratonske setove u kojima se oseća uticaj raznovrsnih muzičkih žanrova kroz koje besprekorno klizi vodeći svoju publiku na magično muzičko putovanje. U isto vreme on je DJ i muzički producent i vlasnik je dve izdavačke kuće: Merkur Schallplatten i House Mannequin.

2012. godine u Beogradu, Dragana Milinković i Sreten Savić osnovali su bend/dj duo pod imenom Monosaccharide. Oboje su rođeni 1976. godine, fascinirani i inficirani tehno muzikom, futurističkom andergraund atmosferom i elektronskim medijima i od trenutka od kada su se upoznali- nisu stali. 2013. godine objavljuju prvi album Unity, potpisan za Exit Festival Label i te iste godine osnivaju etiketu pod imenom Digitronica i objavljuju prvi tehno EP Hard&Gentle. Tehno postaje njihov zaštitni znak i u toku 2014. i 2015. godine objavljuju još 3 EP/ja : Regular Darkness, Beyond Border i City Lights. 2015. godine objavljuju EP Consumer za nemačku etiketu Burst u kome su pored dve originalne trake Consumer i Cymatics uključeni i remiksi koje su potpisali Subjected, nemački producent i vlasnik etikete Vault Series i MTD, italijanski producent i vlasnik etikete Sonntag Morgen. Ep Consumer je izazvao ogromnu pažnju evropske tehno scene i dobio podršku velikih tehno imena kao što su: Truncate , Chris Liebing, SLAM, Ben Klock, Marcel Dettmann, Joseph Capriati ,DJ Hyperactive, Paco Osuna, Maceo Plex / Maetrik , Samuel L Session, Marco Carola, 2000 and one, Sasha Carassi, Luigi Madonna, Flug , Spiros Kaloumenos, Markantonio i mnogi drugi.

Miljenik klupske publike i tvorac dugogodišnje radio emisije Christallization Radio ShowKristijan Molnar će nastupiti dan kasnije za istim pultom. Tokom svog celonoćnog nastupa, Kristijan će predstaviti novosadskoj publici zašto je jedan od najtraženijih DJeva sa naših prostora koji ima sve manje slobodnog mesta u svom kalendaru nastupa. Kao što je napomenuto, ulaznice se rezervišu putem Facebook stranice kluba Tunnel. Prethodno rezervisane ulazice, posetioci potom plaćaju po ceni od 300 dinara i preuzimaju na ulazu u klub. Naglašava se da  je kapacitet ograničen na samo 150 mesta zbog intimne atmosfere i komocije svakog gosta.

Tokom pet godina vrednog rada, Kristijan je uspeo da predstavi najnovije i predstojeće trendove u elektronskoj muzici uz promovisanje globalnih i domaćih umetnika kroz brojne gostujuće mixeve i intervjue. Bez obzira da li je u pitanju disco, Chicago house, deep techno, new wave, funk ili soul, Christallization Radio Show služi za zagrevanje klaberima svakog četvrtka od 23h gde je ugostio imena kao što su Radio Slave, Guy Gerber, Stimming, Matthias Tanzmann i Ian Pooley među brojnim ostalim. Kristijan je do sada je imao prilike da nastupa širom Evrope uključujući festivale EXIT, Lovefest i MAD in Belgrade, kao i po klubovima u Amsterdamu, na Kipru i po Hrvatskoj. Takođe, SAE Institute prepoznao je privrženost Kristijanovog rada i nagradio ga stipendijom iz oblasti audio inženjeringa kako bi unapredio svoje veštine.

Tunnel još uvek nije spreman da zatvori svoja vrata iako se bliži kraj klupske sezone 2015/16. Prvih šest meseci kluba obeležila su internacionalna imena kao što su Ryan Crosson, Mark Henning, Mario Berger, Benjamin Fehr, Radial, Someone Else, Denis Kaznacheev, Frank Haag, John Templeton, Ness, Bu$$, VSK, Ontal, Scalameriya, Lag, Marko Milosavljević, Dejan Milićević i mnogi drugi.

 

Avatar photo

Autor: Igor