Sjajni Charles Fenckler nam stiže u Beograd!

 

Već bogat tehno meni za jesen 2017. godine dodatno je pojačala Music Reactions ekipa. Početak Novembra obeležiće autentičan tehno buking u njihovom stilu. 3. Novembra na Brod 20/44 dolazi nam dugo očekivani gost iz Francuske.

Čarls Andre aka Charles Fenckler je mladi francuski producent i jedno od najnovijih otkrića renomirane škotske izdavačke kuće – Soma records, osnovane od strane legendarnog dvojca Slam, 1991. godine. Od ranog uzrasta Charles je bio predan muzici da bi tokom vremena sazreo i raširio krila kao producent savremenog tehnoa u koji ugrađuje lična osećanja i emocijama oslikava trake za koje inspiraciju crpi iz muzike koju prave Ø [Phase], Skudge, Shed i td.

Fenckler je integralni deo nove generacije talentovanih evropskih producenata i kao dete post-rejv pokreta živi u svetu u kome elektronska muzika ne prolazi golgotu i potpuno je prihvaćena od strane društva. Animiran ovim progresivnim motivacijama Charles ne traži uzore i teži da se izdvoji sopstvenim stilom.  Trud koji je ulagao konstatno stvarajući i napredujući kao producent u poslednjih nekoliko godina biva nagrađen, njegove trake se mogu čuti na svim najznačajnijim tehno smotrama – od Awakenings-a do Weather Festival-a, ali i u klubovima poput Berghain-a, Verboten-a, Le Rex-a, Sub Club-a, Spazio Temp-a i td. Ovakav uspeh ne bi bio moguć da njegov kvalitet nisu prepoznali i svesrdno podržali titani tehno scene poput: Jeff Mills-a, Adam Beyer-a, Josh Wink-a, Alan Fitzpatric-a, Marcel Dettmann-a i mnogih drugih.

Fenckler je veliko muzičko znanje, za nekoga tako mladog, definitivno potvrdio kada je Novembra 2016. izdao svoj debitantski album – Diving from the Void, naravno za Soma records. Album je postigao veliki uspeh, kako među kolegama, tako i publikom. Ravnodušni nisu ostali ni muzički kritičari, renomirani magazin koji se bavim tehno kulturom – Mixmag, proglasio je Fenckler-ov album za najboji album meseca Decembra 2016.

Priliku i privilegiju da na Brodu 20/44  u njegovom all night setu uživamo 3. Novembra ne bi trebali da propustimo!  

 

Avatar photo

Autor: Igor