SNTS – POVRATAK PRINCA TAME

 

Sve što ste mislili da znate do sada, sa njim to prestaje. Sve što je bilo poznato i imalo boju, više ne važi. Ako ste ga videli, zapravo niste ga videli, jer sa njim deja vu ne postoji.

On je anoniman, sada i zauvek, bez glasa, sa njim sunce pokriveno velom zauvek sija. On je princ tame, on je SNTS. Akcenat nije na njegovoj ličnosti, a zapravo jeste.

Hteo je da bude anoniman, a sada je najpoznatiji čovek sa maskom. Odsjaj njegovih sočiva je jedina svetla tačka koju ćete videti. U njegovom carstvu vlada tama, danak plaća muzikom. Živi u poljima svoje crno bele mašte, dok ritmove diktira prstima pokrivenim rukavicama,  uz koje budi i one zauvek uspavane.

Sa njim se rađa nova vrsta tame – ona koju svi žele.

Ovo je priča o SNTS-u, čoveku iza maske.

O njemu se ništa ne zna, osim njegove muzike. Toliko dozvoljava o svom životu, ne znamo mu čak ni ime. Dolazi iz Berlina, a javno na scenu pojavio se 2012. godine. Tada je i osnovao label „SNTS Records“. Za njega izdaju umetinici kao što su Inigo Kennedy, Stephanie Sykes, Sigha i DJ Deep. Izdavao je trake za label-ove kao što su 47, Edit Select, a neke od njegovih najpoznatijih traka su Daydream, Leniency, Oblivion, Resurgance i mnoge druge.

2016. godine, svetlost dana je ugledao label pod nazivom  „Sacred Court“. Osim samog SNTS-a, za njegov label izdaju i izvođači kao što su Codex Empire i Alexey Volkov. To su bile činejnice o SNTS-u, a sada ono što nema da se nađe nigde na internetu.

Prvi put sam ga, kao i mnogi, videla i čula ove godine na No Sleep Novi Sad Stage-u. Mislila sam da nikada neću dočekati taj dan. Svaki sekund njegovog seta provela sam igrajući, bila sam apsolutno oduševljena. Uspeo je da sprži miksetu i da zapali masu. Taj dan me je kupio za sva vremena.

Od tog dana, znala sam da ću ga juriti gde god budem mogla, makar i u snovima. Zahvaljujući organizaciji Technokunst, koja ga je 24. Novembra dovela  u Budimpeštu po drugi put, uspela sam da  ga čujem ponovo. Dve nedelje pre odlaska u Budimpeštu naručila sam njegovu ploču – Losing Sight, a nekoliko dana pre samog odlaska poslala sam mu poruku sa pitanjem: Da li bi mi potpisao ploču? Nisam dugo čekala na odgovor, pristao je na moje veliko oduševljenje. Događaj se odigrao u klubu na vodi A38. Nigde nema rejva kao u Beogradu, i sama atmosfera i ljudi, sve je drugačije. Iako je ostavljanje jakni kod njih jeftinije ( 50 RSD ) i ne postoji VIP deo, nama Srbima opet fali naš rejv, znaju oni koji odlaze na žurke van naše zemlje o čemu govorim.

Muzika je bila super celo veče, ali dok on nije izašao, nije ni bilo žurke. Kao i uvek bio je jasan u poruci koju prenosi masi. Nakon završetka seta gledala sam ga iza zavese koja je bila deo vizuelnih efekta to veče, dok se pakovao da napusti stage, verovatno i sam grad. Sledi dirljiva scena iz filma, mlađi od 18 molim vas čitajte samo uz prisustvo roditelja.  Pojurila sam preko stage-a kao da me sam kosač juri, jer sam shvatila da ne smem da ga pustim da ode. Ne bez obećanog. Trčeći kroz mrak, vrata kroz koja je prošao zalupila su mi se ispred nosa. Otvorila sam ih i iz sveg glasa podrala NEMOJ DA ODEEEEEŠ!. Okrenuo se i meni je tlo na kom sam stajala, propalo. Dotrčao je do mene, uzeo ploču iz mojih ruku, bez ijedne reči potpisao, dok sam ja brbljala šta sa stigla, na kraju pojma nemam šta sam rekla. U sred tog lupetanja, zagrlio me je sa obe ruke, jedva pogledao i nestao u mraku. Još uvek se nisam oporavila od tog trenutka, a danas već dolazi ponovo.

Znam da ljude fascinira to što nosi masku, i što je tako tajanstven, ali mene privlači ono što je ispod toga. Žalim samo za tim što nikada neću videti njegovu reakciju na muziku koju pušta za masu koja ga uvek silno iščekuje. Svi vi koji vidite sunce, zaboravite… Sada je vreme meseca, vreme noći. Slušajte i nestanite u tami. Osetite slobodu i hodajte putem kojim vas vodi princ tame.

Ljubitelji noći evo vam prilike da osetite moć. Njegova era tek počinje.

Nadam se da ćete moći da razumete moje reči večeras dok bude puštao za sve vas u svetoj nam katedrali Drugstore, a domaću podršku će mu pružiti fantastični Concrete DJz, Kristina Lalić i RAR.

Avatar photo

Autor: Igor