Sutra počinje deveti Lovefest!!!

 

Još samo nekoliko sati nas deli od početka do sada najvećeg festivala ljubavi koji će od 6. do 8. avgusta biti održan u srcu Srbije i najpopularijoj turističkoj destinaciji u zemlji u Vrnjačkoj Banji. Duh festivala oseća u celom gradu, a u narednih nekoliko dana Banju će posetiti više od 60.000 mladih iz celog sveta.

Na Fire Stage-u od sutra u 20h očekuju se nastupi zvezda među kojima su svetska muzička senzacija Fedde Le Grand, Dubfire, dvojac Booka Shade, Juan Atkins, kao i James Zabiela koji će sa više desetina hiljada posetilaca proslaviti svoj rođendan na kako i sam kaže najlepšem ostrvu ljubavi. SMF Energy ugostiće velikane underground muzike kao što su Fred P, DJ Qu, Marcellus Pittman, Hunee, ali i brojne domaće di-džejeve, dok će zvezde Jack Live Stage-a biti čuvena slovenačka grupa Laibach, Hladno Pivo, Eyesburn, Goblini, Elemental, Who See, Marčelo i mnogi drugi.  

Svakog festivalskog dana u periodu od 12h do 18h svi posetioci Vrnjačke Banje imaće priliku da posete dnevne žurke, koje se ove godine premijerno održavaju na gradskom olimpijskom bazenu, jednom od najvećih bazena u zemlji. Tamo nas čeka H2O Stage i najpoznatiji srpski di-džejevi Marko Nastić, Marko Milosavljević, kao i Dejan Milićević koji će ove godine proslaviti 20 godina rada na muzičkoj sceni zatvaranjem festivalskog programa na glavnoj muzičkoj bini.

Reciklirajte i zabavite se

Kao jedan od EKO festivala, Lovefest i ove godine u saradnji sa fondom Recan organizuje recikliranje limenki na zanimljiv i zabavan način. Svi posetioci festivala imaće priliku da na visini od nekoliko metara “voze” Recan recycle i da u isto vreme uživaju u pogledu na SMF Energy Stage.

Mladi iz bivše Juge ujedinjeni na Lovefestu

Festival ljubavi već devet godina muzikom, specifičnim programom i jedinstvenom atmosferom spaja mlade iz svih krajeva sveta. Ove godine, navršava se 20 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, a uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država na festivalu ljubavi vas čeka #DateOn Corner namenjen samo za ljubav i uživanje sa prijateljima. Na #DateOn zoni vas čekaju i mladi ljudi iz svih zemalja bivše Jugoslavije koji su odlučili da pod jednim krovom tri dana uživaju u najvećem festivalu ljubavi u zemlji.

Lovefest tokeni i ove godine jedina valuta festivala ljubavi

Kao i prethodne godine i ovog leta na Lovefestu hrana, piće, suveniri i razne usluge i aktivnosti moći će da se plate jedino Lovefest tokenom. Tokeni će od početka, pa do kraja zvaničnog dela programa tokom sva tri dana moći da se kupe u Token kućicama, koje će biti postavljene po čitavoj festivalskoj lokaciji. Na festivalu će svim posetiocima na raspolaganju biti i bankomati, pa organizatori preporučuju da sa sobom ne nosite veliku količinu gotovog novca.

Šta smete, a šta ne smete da ponesete na Lovefest

Vatreni obožavatelji selfie štapova moraće svoj omiljeni predmet ove godine da ostave kod kuće, jer njegovo unošenje nije dozvoljeno na festivalsku lokaciju. Među stvarima koje takođe nećete moći da unesete sa sobom su i oružje, muzički instrumenti, kućni ljubimci, veliki kišobrani, maske, laseri, backpack rančevi i velike putne torbe. Za festivalsku lokaciju prihvatljivi su mali kišobrani, čepovi za uši, šminka, zastave, mali peškiri, kao i osmeh i odlično raspoloženje.

Festivalske kapije otvorene od 19h

Tokom sva tri festivalska dana muzički program na H2O Stage-u počinje već od podneva i traje do 18h, a samo sat vremena kasnije otvaraju se kapije magičnog parka pored jezera na kome noćni program traje sve do 7h ujutru.

Svi posetioci festivala ljubavi moći će svoje karte da zamene narukvicama svakog dana na INFO pultu od 18h do 3h ujutru. Takođe, oni koji žele da kupe kartu na licu mesta, moći će to da urade u istom periodu. Za sve one koji su smešteni u Lovefest kampu, recepcija kampa biće otvorena 24 sata, a prvi kamperi već pristižu.

 

 

 

Avatar photo

Autor: Igor