The Nexus Zone za Onlyclubbing: „Jako smo motivisani i radujemo se budućim projektima!“

 The Nexus Zone za Onlyclubbing: „Jako smo motivisani i radujemo se budućim projektima!“

Danas želimo da vam predstavimo intervju sa beogradskom hard techno senzacijom, The Nexus!

Ovaj mladi, energični i nadahnuti pokret osvaja srca ljubitelja elektronske muzike u Beogradu i šire. Ako ste propustili, The Nexus Zone su od nedavno jedni od odabranih spotlajtera na prvom nacionalnom konkursu “Serbia Creates: The Spotlight”, koji je organizovala Serbia Creates Music. Imali smo priliku da sedimo s njima i porazgovaramo pred njihov nastup na Love festu koji je zakazan za 5. avgust, a šta nam oni spremaju u Vrnjačkoj banji – možete pročitati u tekstu ispod…

Kako ste reagovali kada ste saznali da ste izabrani kao spotlajeri na prvom nacionalnom konkursu “Serbia Creates: The Spotlight”?

– Cela ekipa je oduševljena i motivisana, radujemo se budućim projektima i razmišljamo na koji način možemo da nastavimo sa ovakvim avanturama!

Elektronska muzika ima bogatu i raznoliku scenu u Srbiji. Kako se osećate što vas je stručni žiri, koji uživa veliko poštovanje u svetu elektronske muzike, a koji su činili Space Motion, Dejan Milićević i Lag, prepoznao kao najbolje predstavnike u segmentu elektronske muzike?

– Veoma smo počastvovani izborom, priznanje stručnog žirija nam je veliki znak da idemo u dobrom pravcu

The Nexus Zone je poznat po svojim impresivnim live performansima koji kombinuju muziku i 3D animacije. Kako ste razvili ovaj jedinstveni stil i kako publika reaguje na vaše muzičko-vizuelne performanse?

– Mislimo da se dobar  performans zasniva na zvuku koliko i na vizualnom aspektu, tako da stavljamo veliki akcenat na to da publici pružimo kompletno iskustvo. 

Možete li nam otkriti nešto više o The Nexus Zone Techno Showcase-u i vašim saradnjama sa mladim tehno umetnicima? Kako je ta saradnja uticala na vašu kreativnost i razvoj kao umetnika?

– Nexus Techno Showcase je projekat čiji je fokus na mladim umetnicima i razvijanju beogradske hard techno scene, uvek je odlična prilika da se umetnici upoznaju i da se čuju raznovrsni stilovi tehna. Imali smo prilike da sarađujemo sa super ekipom sa kojom rado planiramo i buduće događaje.

Vaš nastup na Lovefestu na Lime bini je zakazan za 5. avgust. Šta pripremate za ovaj nastup? 

– Za 5. smo spremili dinamičan set koji ce se sadržati od kombinacije tehno stilova, želimo energičnu i glasnu atmosferu!

Lovefest je jedan od najvećih muzičkih festivala u regiji. Kako se osećate što imate priliku da nastupate na ovom prestižnom događaju i kakav značaj ima za vas kao umetnike?

– Lovefest i novi Lime stage su veliki korak, radujemo se što igrom slučaja nastupamo na stage-u sa brojnim umetnicima koje poznajemo tako da smo sigurni da će atmosfera cele noći biti odlična. 

Vaša muzika je inspirisana berlinskim zvukom. Kako ste došli do toga da baš taj zvuk bude osnov vašeg stvaralaštva i kako ga uspešno implementirate u vaše nastupe?

-Berlin je mesto gde je elektronska muzika izuzetno popularna već decenijama, dosli su do neverovatnih zvukova koji su se 80tih puštali u underground klubovima, a po kojim je danas Berlin prepoznatljiv, tako da su nam berlinski umetnici i performeri veliki uzor!

The Nexus Zone je sastavljen od pet članova. Kako funkcionišete kao tim i kako se razlikuje vaš kreativni proces kada sarađujete kao grupa u odnosu na individualni rad?

– The Nexus Zone je tim koji se fokusira na muziku, grafički dizajn i snimanje. Ekipa koja se skupila je odlična i svaki član je značajno doprineo uspehu Nexusa, vredno radimo na projektima iza scene i radujemo se prilikama da to podelimo sa našom publikom.

Ko su vaši najveći muzički uzori i kako su oni uticali na vašu umetničku viziju?

– Ima ih dosta, ali ako moramo da izdvojimo onda Skrillex, Rezz, Excision, AnD i Dax J, kao I Femur.

Nadamo se da ste uživali u intervjuu sa ovim mladim momcima i vidimo se u Vrnjačkoj Banji…

Avatar photo

Autor: Igor