The Prodigy: Exit nam je omiljeni, a Srbiju obožavamo!

 

U razgovoru za jedan od najuticajnijih američkih muzičkih portala, Consequence of Sound, Liam Howlett, osnivač benda The Prodigy, pričao je o festivalima koji su u njihovoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri na njih ostavili najveći  utisak. Lider poznatog elektronskog sastava je istakao da je britanski Glastonbury kralj svih festivala, a da je na japanskom Fuji Rocku uvek dobro, ali da je Exit iz Srbije omiljeni festival grupe The Prodigy!

Liam je dodao kako su u Srbiji nastupali u teškim vremenima i da je „Firestarter“ postala svojevrsna himna promena tokom devedesetih, da bi u završnici otkrio kako ljude iz Srbije jednostavno obožava! Da je ljubav obostrana, svedoči i činjenica da su The Prodigy najtraženiji bend za Exit i prema poslednjoj anketi publike na ovogodišnjem festivalu! Nastupali su na Exitu 2007, 2009. i 2013. godine, a svaki njihov koncert dostigao je maksimalan kapacitet glavne bine. Ovog leta The Prodigy su nastupili i na Sea Dance Festivalu i tom prilikom su izjavili da gde god da Exit tim organizuje festival – oni će svirati!

Liam Howlett (The Prodigy) o Exitu:

Njihov aktuelni album „The Day is my Enemy“, objavljen 30. marta, bio je šesti je uzastopni na prvom mestu britanske liste albuma, što još nijednom bendu osim Bitlsa nije pošlo za rukom! U četvrt veka dugoj muzičkoj karijeri, The Prodigy su prodali više od 25 miliona albuma, a njihovi spektakularni koncerti su prepoznatljivi po neverovatnoj euforiji koju nose.

The Prodigy su ove godine nominovani u čak dve kategorije u okviru prestižnih Evropskih festivalskih nagrada, za najbolje hedlajnere i za najveću festivalsku himnu za „The Day is My Enemy“! Pobednik iz 2013, Exit festival je i sedme uzastopne godine nominovan za „Najbolji veliki evropski festival“, a Sea Dance brani prošlogodišnju titulu „Najboljeg srednje-velikog festivala“, odnosno do 40.000 posetilaca po danu. Glasanje za European Festival Awards počinje danas i traje do 12. novembra, a glasači mogu da osvoje VIP ulaznice za pobedničke festivalime širom Evrope!

 

Glasaj ovde: https://www.surveymonkey.com/r/TLB8Z6C

Avatar photo

Autor: Igor