VEČERAS OTVARANJE EXIT R:EVOLUCIJE 2013!

Atmosfera je dovedena do usijanja, interesovanje je nikada veće, dok se muzika čuje sa svih strana… U Novom Sadu počinje buran i krajnje jedinstven petodnevni doživljaj! Danas u 19h otvaraju se kapije EXIT R:Evolucije 2013!

DOBRO DOŠLI!

Festival će trajati od 10. do 15. jula do ranih jutarnjih časova na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Tokom ovih pet dana, EXIT festival će ugostiti oko 2000 akreditovanih izvođača (kako muzičkih tako i nemuzičkih sadržaja), na preko 20 bina i posetioce iz preko 60 zemalja sa svih kontinenata.
Svečano otvaranje festivala počinje večeras u 20 časova na glavnoj EXITovoj bini. Biće nam čast da otvaranje otpočne uz najvećeg producenta svih vremena, velikog  Nile Rodgersa & Chic, hor  Viva Vox,  uz  Marčela i Iskaz  i uz nesvakidašnju ceremoniju otvaranja koju će izvesti međunarodne performans trupe Area 51, Arcadia  i domaće – Alternacija i Duplo Dno. Oni će ispričati priču o energiji, o ljubavi i r:evoluciji, koja će obeležiti ovogodišnji festival. Nako nastupa Chic, veče će zatvoriti Xilient u okviru UKF X-bass programa.

Nile Rodgers sleteo je avionom iz Istanbula na Aerodrom “Nikola Tesla”. Čim je izašao, u neobaveznom ćaskanju rekao je da se veoma raduje nastupu na EXITu. “Uuuuh, vreme je baš divno” – prokomentarisao je Nile sa osmehom:
U avionu je bilo mnogo njih koji su pričali o EXITu. Čuo sam da je u pitanju veliki festival, najveći u ovom delu sveta. Biće sjajno!”, rekao je sa velikim osmehom tvorac ultimativnih hitova “Le Freak”, “Get Lucky” i mnogih drugih.

Ove godine na EXIT-u imaćemo priliku da čujemo istinske legende, nove projekte, zvezde i vrhunske izvođače.  Atoms for Peace  iza koga stoji spiritus movens Radiohead-a  Thom York,  pojačan Flea-om iz R.C.H.P., producentom Radiohead-a i bubnjarom R.E.M.  Nick Cave  po prvi put dolazi sa The Bad Seeds-ima i najnovijim albumom. David Guetta donosi do sada neviđenu produkciju i specijalni nastup. Snoop Dogg  dolazi ne samo sa novim albumom, već i novim pseudonimom – Snoop Lion.
Po prvi put imaćemo i  festival u okviru festivala, jedino evropsko izdanje Warriors Dance festival ove godine sa sprskoj publici omiljenim – The Prodigy u glavnoj ulozi. Rudimental, Diplo, Ana Popović, Moonspell, Eric Prydz, Fatboy Slim  i još mnogo mnogo imena obeležiće ovogodišnji festival. Biće i novih bina, tajnih žurki, chill i fun zona i mnogo toga zbog čega će ovogodišnji EXIT biti veoma poseban.

Satnicu možete pogledati putem sledećeg linka: http://www.exitfest.org/sr/timeline. Glavna bina festivala biće dugačka preko 30 metara, sa do sada najboljim ozvučenjem i sa rasvetom koja će se svaki dan menjati i evoluirati, pa će i sam stejdž svaki dan izgledati drugačije.

Exit turizam

Svima koji u Novi Sad dolaze prvi put, od velike pomoći biće mapa grada, sa ucrtanim ključnim mestima: glavnom autobuskom i železničkom stanicom, Exit Vilidžom, centrom grada i Petrovaradinskom tvrđavom, koja je dostupna na sledećem linku:

http://www.exitfest.org/sites/default/files/EXIT%20CITY%20WEB%20MAP.pdf.

Na Železničkoj stanici, na Trgu Slobode, u kampu festivala, kao i na tvrđavi, svim posetiocima biće dostupni info-pultovi Exit festivala, na kojima će moći da se informišu o svemu što ih zanima na festival i u Novom Sadu. Za snalaženje na samoj tvrđavi, kao i za planiranje šta ćete na festivalu i kojim redom posetiti, od koristi će biti i mapa tvrđave dostupna na  ovomlinku, ali i satnice festivala koje mogu da se pogledaju na ovomlinku. Uvek je najbolje da se pripremite unapred!

Exit Uživo!


I ove godine pripremili smo potpuni živi prenos festivala kroz Internet socijalne mreže. Facebook, Twitter, Youtube, Flickr, SoundCloud, Mixcloud, udružujemo da bi svi u svakom trenutku imali u mobilnom telefonu, na kompjuteru ili na festivalskim video bimovima izveštaj o svemu što se dešava: od toga šta hedlajneri misle o Exitu, Novom Sadu i publici, gde vam se trenutno nalazi društvo i kako se provodi, preko video snimaka visokog kvaliteta, najsvežijih fotografija, do živih snimaka festivalskih dešavanja. I ne samo to! Ove godine imamo i EXIT redakciju,  na kojoj ćete moći da pročitate najsvežije vesti o tome šta se dešava na binama ali i iza njih, ko upravo sleće na aerodrom, ko nas je oduševio i ovaj festival učinio nezaboravnim.

Važne informacije

Kapije festivala se otvaraju svako veče u 19 časova. Apeluje se na posetioce da dolaze ranije zbog predviđene gužve. Piće, hrana i predmeti za koje bude procenjeno da bi mogli da naruše bezbednost posetilaca, neće moći da su unesu na tvrđavu.
Preporučujemo takođe da se u okolinu tvrđave ne  dolazi  automobilima zbog predviđenih gužvi.  

Vremenska prognoza:

Na veliku sreću svih posetilaca, najavljeno je vedro i suvo vreme sa maksimalnim dnevnim temperaturama od 32 stepena do  minimalnih 16 stepeni celzijusa, što je idealno za dobru festivalsku atmosferu.

Ulaznice:

Od danas komplet ulaznica možete kupiti po ceni od 11.990 dinara.
Cena ulaznice za otvaranje festivala, u sredu 10.jula, iznosi 1000 dinara i sav prihod od prodaje ovog dana biće usmeren u fond za obnovu i promociju Petrovaradinske tvrđave. Trenutna cena ulaznica po danima iznosi 2.990 dinara. Ukoliko ne budu rasprodate, jednodnevne festivalske ulaznice biće skuplje na kapijama Exit festivala. Zamena četvorodnevnih vaučera za narukvice  odvija se svakodnevno u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, preko puta glavnog kolskog ulaza na tvrđavu. Posetioci koji su kupili jednodnevne ulaznice, iste ne menjaju za narukvice, već sa ulaznicama ulaze direktno na festival.

Radno vreme zamenskih mesta:

Sreda 10.07. – od 12h do 24h
Četvrtak 11.07. – od 12h do 03h
Petak 12.07. – od 18h do 03h
Subota 13.07. –  od 18h do 03h
Nedelja 14.07. – od 18h do 03h

Satnica večerašnjih nastupa je sledeća:

20:30 MARČELO I ISKAZ
21:30 VIVA VOX
22:45 CEREMONIJA OTVARANJA
23:00 CHIC FEAT NILE RODGERS
00:45 XILENT

Avatar photo

Autor: Igor