Večeras počinje Exit – kapacitet proširen zbog velikog interesovanja!

 

Večeras počinje velika proslava 15. rođendana Exit festivala na Petrovaradinskoj tvrrđavi, a posle sinoćnjeg osveženja, sve prognoze navode lepo vreme bez kiše tokom sve četiri festivalske noći.

Od 19 časova otvaraju se festivalske kapije, a zbog velikog interesovanja, kapacitet festivala je proširen za dodatnih 5.000 ulaznica za svaku od četiri festivalske večeri! U pitanju je istorijski kapacitet Exita koji će za pojedine dane preći i rekordnih 50.000 posetilaca po večeri. Posebno je proširen kapacitet svetski čuvene mts Dance Arene na kojoj će naredne četiri noći program da predvode Adam Beyer, Chris Liebing, Hardwell, Martin Garrix, Leftfield, Dixon, Tale of Us i brojne druge zvezde elektronske scene. Centralni nastup na glavnoj bini Exita večeras imaće soul zvezda Emeli Sande, hitmejkeri Clean Bandit, kalifornijski rokeri Eagles of Death Metal, Roni Size sa grupom Reprazent, Breakage i drugi, a prvu noć Exita obeležiće i nastupi grupa Napalm Death, Vice Squad, 1000mods, Artan Lili, Darkwood Dub, Goblini i brojni drugi izvođači na oko 20 festivalskih bina. Kamp na Štrandu već puni svoje kapacitete, a u Novi Sad su pristigle hiljade posetilaca iz celog sveta koji su oduševljeni čuvenom peščanom plažom Štrand i tradicionalnim gostroprimstvom Novosađana.

MAPA u visokoj rezoluciji:

https://www.dropbox.com/s/bavye9m1h9ji5ih/MAPA_EXIT_2015.pdf

SATNICA u visokoj rezoluciji:

https://www.dropbox.com/s/raz7q0dkxvlo28j/SATNICA_EXIT_2015.pdf

Sve o Exitu: http://www.exitfest.org/sr/news/sve-o-exitu-2015

Ulaznice od 17h samo na festivalskih blagajnama!

Ulaznice će do 17 časova moći da se kupe na svim blagajnama Gigstixa širom Srbije, a od 17 časova mogu da ih kupe samo na festivalskim blagajnama. Aktuelne cene dnevnih ulaznica su 3000 za četvrtak, 3390 za petak, 3790 za subotu i 3000 dinara za nedelju. Festivalske blagajne se nalaze pre ulaza na tvrđavu kod Lovotursa i kod crkve ispod sata. Posetioci se upozoravaju da se čuvaju od falsifikata koji u ovo doba uvek kruže po društvenim mrežama i na ulici.

Izbegnite gužve i zamenite ulaznice za narukvice preko dana!

Od danas rade samo glavni zamenski šalteri ispod glavnog ulaza kod Lovotursa, u periodu od 10 do 03 časova u četvrtak, te od 12 do 03 časova u petak, subotu i nedelju. Ulaz na festival nije moguć posle 03h iza ponoći.

Uz Lastine autobuse na Exit!

Tokom trajanja Exita, organizatori festivala i prevoznik Lasta obezbedili su povećan broj polazaka autobusa iz Beograda do Novog Sada i nazad. Polasci iz Beograda zakazani su svaki dan od 18 do 21h, sa Savskog trga, kod turist biroa, a krajnja destinacija je Petrovaradinska tvrđava, dok je povratak do Beograda zakazan svakog dana u intervalima od 03 do 06 ujutru. Cena povratne karte koja može da se kupi u autobusu  iznosi 990 dinara.

Odvojene festivalske platne kartice za Exit i Sea Dance!

I ove godine, plaćanje se vrši putem festivalskih kartica, pa posetioci festivala ne moraju da pogađaju unapred šta će piti te večeri, već mogu jednostavno da uplate novac, te da brzo i jednostavno poručuju. Preostali novac na kartici posetioci mogu da povrate u bilo kom trenutku na festivalu, kao i u određenim filijalama OTP banke po završetku festivala. Bitno je sačuvati račun prve uplate jer bez njega nije moguća refundacija preostalih sredstava! Plaćanje uz pomoć festivalske kartice biće i na Sea Dance festivalu, a budući  da su u pitanje dve različite države i valute, zakonski nije moguće korišćenje iste kartice na oba festivala, te kartica sa Exit festivala neće moći biti korišćena i na Sea Dance festivalu.

Da publika Exit Avanture i ove godine bude na centralnom mestu, uz najlepše lokacije, tvrđavu i plažu, pobrinuće se i jedno od najjačih programskih izdanja u istoriji. Tokom četiri dana i noći na Exitu i isto toliko na Sea Dance festivalu, nastupiće Mötorhead, The Prodigy, Manu Chao, Rudimental, Faithless, Roisin Murphy, Hardwell, Emeli Sandé, Sigma, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Leftfield, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Wilkinson, Zomboy, Roni Size Reprazent, Bondax, Napalm Death, Dubioza kolektiv, Octave One, Soul Clap, Hladno pivo, Artan Lili, Zoster i brojni drugi za ukupno više od 1.000 umetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza!

Pogledajte spot za miks najvećih hitova Exit Avanture:

 https://www.youtube.com/watch?v=t7xrvSjgx8c

Avatar photo

Autor: Igor