Večeras The Prodigy na Jazu – sve je spremno za Sea Dance festival!

 

Večeras počinje velika proslava slavljeničkog izdanja zvanično Najboljeg evropskog festivala u kategoriji do 40.000 posetilaca dnevno, drugog po redu Sea Dance festivala, koji će otvoriti najznajčajniji elektronski sastav današnjice – The Prodigy.

Muzičku istoriju Crne Gore i Balkana ispisaće svojim nastupom već pola sata nakon ponoći, a glavna festivalska bina za njihov nastup je već spremna! Producentski tim benda stigao je sinoć u Budvu, dok se dolazak članova grupe The Prodigy u Crnu Goru očekuje u poslepodnevnim časovima. Brojna publika Sea Dance festivala, koja ove godine na Jaz dolazi iz preko 40 zemalja sveta, svedočiće njihovom prepoznatljivom euforičnom nastupu i hitovima koji su ih proslavili u karijeri dugoj dve i po decenije, kao i singlove sa novog hit albuma “The Day is my Enemy”!

Interesovanje za njihov nastup je ogromno, a ulaznice za večeras se prodaju na festivalskim blagajnama na Jazu po ceni od 29,90€, pa se svim posetiocima preporučuje da dođu ranije i zauzmu svoje mesto za premijerni i spektakularni nastup jedne od najvećih svetskih grupa svih vremena. U prethodna dva dana, u kamp Sea Dance festivala već su stigli prvi posetioci,  koji su oduševljeni Jazom, zvanično najlepšom plažom Evrope po izboru prestižnog magazina Lonely Planet! Tokom četiri festivalska dana očekuje se oko 100.000 posjetilaca, kao i porast ukupne turističke sezone u Crnoj Gori. U odnosu na prošlu godinu, udvostručen je broj inostranih posetilaca, a najveći broj njih dolazi iz zemalja Zapadne Evrope i većini je ovo prvi put da posete Crnu Goru. Prvi utisci su dobri, raduju se ovogodišnjem, izrazito aktuelnom programu koji prati svetske tokove, a najviše im se sviđa plaža Jaz, ali ističu i lepote Starog grada Budve.

Ulaznice od 12h samo na festivalskim blagajnama!

Ulaznice će od 12 časova moći da se kupe na punktu kod glavnog ulaza festivala. Aktuelne cene dnevnih ulaznica su 29,99 eura za sredu, 24,99eura za četvrtak i petak, 19,99eura za subotu, dok će komplet ulaznica za sva četiri dana festivala moći da se kupi po ceni od 84 eura. 

Izbegnite gužve i zamenite ulaznice za narukvice preko dana!

Od danas, svi posetioci festivala će moći da zamene svoje vaučere za festivalske narukvice na punktu ispred glavnog festivalskog ulaza. Zamenski punktovi će danas biti otvoreni od 10 časova do 3h sata ujutru, od 17h do 03h u četvrtak, od  18h do 3h u petak, kao i od 19h do 03h u subotu. Ulaz na festival nije moguć posle 03h iza ponoći.

Pored koncerta britanskih zvezda The Prodigy, na glavnoj bini Sea Dance festivala nastupiće i britanske zvezde Rudimental u izrazito traženoj DJ varijanti, muzička diva i nekadašnja članica sastava Moloko, Roisin Murphy,  Sigma, Wilikinson, holandski trio Noisia, najpopularniji balkanski bend Dubioza Kolektiv, Brookes Brothers, Black Sun Empire,Fred V & Grafix, Calyx & TeeBee, GotSome, Maduk kao i predstavnici crnogorske muzičke sceneNagual, Punkreas, Who See, DST. Publiku na Dance Paradise očekuju dva muzička kolektiva The Sound You Need:Bondax, Flight Facilities, FKJ live, Gramatik, Odesza, Star Slinger, TCTS, Crew Love: Soul Clap,  Pillow Talk live, iNick Monaco, kao i James Zabiela, Kim Ann Foxman, Doorly. Njima će se pridružiti i sjajna postava mladih crnogorskih DJeva Aleks Milun, Audiostorm, Chavalier, Darre, Luka Tarle, Maraku, Millok B2B Soft 85, Mr. Jools, Proximus B2B Grum, P.S., Rayo, Raven TK, Ryan Lubarda.

Avatar photo

Autor: Igor