Više hiljada fanova u Novom Sadu proslavilo evropsku titulu EXIT festivala!

 

Kreativna četvrt Novog Sada “Youth Creative Polis” za vikend bila je ispunjena građankama i građanima države EXIT koji su zajedno proslavili novu titulu Najboljeg evropskog festivala za 2016. godinu!

Više hiljada magičnih EXIT ljudi zabavljalo se na dve susedne bine, na kojima su odlične nastupe zabeležili britanski DJ Krust, te neki od najpopularnijih domaćih i regionalnih izvođača kao što su Lollobrigida, VIP, Struka, Horsman Coyote, Artan Lili, Marko Nastić, Dejan Milićević i Marko Milosavljević! Ulaz je bio slobodan za sve kupce ulaznica za EXIT festival i veliku EXIT Avanturu, a velika subotnja proslava se završila u ranim jutarnjim časovima.

Prvi na bini “Fabrike” bio je novosadski rege sastav Killo Killo Banda koji su uspeli da dočaraju kultnu atmosferu na Reggae binu Exit festivala, nakon čega je usledio međunarodno proslavljeni rege pevač i multiinstrumentalista Nemanja Kojić, daleko poznatiji kao Horsman Coyote. Zagrebačko-beogradska grupa Lollobrigida sinoć je u nešto drugačijem sastavu pokazala svoj noviji, žešći zvuk uz već dokazano visok nivo energije njihove liderke Ide Prester. Nakon hitova “Volim te”, “Kompjuter”, “Pilula” i drugih pesama popularnih “Lola”, na scenu “Fabrike” izašli su heroji nove beogradske scene Artan Lili, koji su pored prepoznatljivih “Ako stanemo tu”, “Novi zvuk u gradu” i “Srce”, izvele i neke nove numere, a tokom nastupa na bini im se pridružio i Hornsman Coyote. Pravo zagrevanje za praznik hip-hopa koji se sprema 10. jula na glavnoj bini Exita, majstorski su izveli lideri izdavačke kuće Bassivity, tačnije Reksona i Ikac poznatiji kao VIP, sa kojima je došao i jedan od naših najboljih repera Struka.

Nakon horskog pevanja hitova sa kultnih albuma “Ekipa stigla” i “Živa istina”, scenu je preuzeo beogradski hip-hop kolektiv Vatra, dok su uvertiru za ovogodišnju ultimativnu X-Bass Avanture, svojim setovima priredili bristolski drum’n’bass doajen Krust i novosadski DJ i MC – Rasheed! Klub Quarter verno je predstavio zvuk EXIT Dance Arene i No Sleep Novi Sad bine, a program su otvvorili domaćini ovih bina Otto Von Disko i kLaus. Usledila je nova generacija naših međunarodno istaknutih DJ zvezda, Alexandar Ivković ispred prestižne nemačke etikete “Desolat” i Lag u ime holandske tehno kuće “MORD”.Nakon što su za miks pult izašli redom Marko Nastić, Dejan Milićević i Marko Milosavljević, bilo je sasvim izvesno da će žurka da traje i posle izlaska sunca baš kao i na svetski famoznoj Dance Areni.

Zvanično Najbolji evropski festival za 2016. godinu, Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Hurts, Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Lost Frequencies, Solomun, Nina Kraviz, Robin Schulz, Nicky Romero, Cock Sparrer, Anti-Flag, Dub Pistols, DJ Hype, Andy C, Tommy Four Seven i brojni drugi.

Ulaznice za Exit i Sea Dance prodaju se po ceni od 5.990, odnosno 3.990 dinara, dok cela Exit Avantura košta samo 6.990 dinara, što je ušteda od 60% u odnosu na finalnu cenu! Ulaznice su dostupne putem www.exitfest.org, te u prodajnoj mreži Gigs Tix na preko 60 prodajnih mesta u 25 gradova širom Srbije, među kojima su i knjižare Vulkan, te lanac prodavnica Corner Shop. I ove godine ljubitelji Exit Avanture imaju mogućnost da u bilo kojoj filijali OTP banke, besplatno otvore namenski račun za kupovinu kompleta ulaznica po ovim cenama i da ih otplaćuju na rate sve do 30. juna!

U toku je i prodaja povlašćenih ulaznica za srednjoškolce i studente po cenama od 5.999 dinara za Exit Avanturu, te 5.499 dinara za Exit festival, a ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Gigs Tix uz validnu đačku knjižicu ili indeks.

Putem sajta exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smeštaj od 65 evra za Exit ili 89 evra za celu ExitAvanturu.

Avatar photo

Autor: Igor