Vrh svetske i regionalne elektronske scene na Jazu – dolaze Jeff Mills i Black Coffee!

 

Jedan od najvećih svetskih elektronskih umetnika svih vremena, Jeff Mills i najtraženija zvezda današnje house muzike, Black Coffee, potvrdili su nastupe na Dance Paradise bini ovogodišnjeg Sea Dance festivala! Čarobnjak iz Detroita, kako već dve decenije zovu virtuoznog Millsa, jedan je od vodećih savremenih umetnika o čemu svedoče i njegove postavke u čuvenom Luvru ili brojni nastupi sa simfonijskim orkestrima. Južnoafrička DJ superzvezda Black Coffee stiže uz trenutno najsvežiji house zvuk za najlepšu binu na obali mora, na koju će preneti energiju vodećih klubova sa Ibice, Majamija i Njujorka. Impresivnoj listi izvođača na rajskoj bini, za nezaboravnu trodnevnu avanturu na najlepšoj plaži Evrope, pridružiće se i krem regionalne scene, Lea Dobričić i Kristijan Molnar iz Srbije, Miss Sunshine i Haris iz Hrvatske, Mladen Tomić iz Bosne i Hercegovine, Slobodan Popović PS, AudioStorm i Aleksandar Grum iz Crne Gore, te brojni drugi. Od danas u podne, u prodaji se nalaze i jednodnevne ulaznice i to po prvoj, poklon ceni od samo 2.490 dinara za jednu od tri uzbudljive noći na Jazu! 

 

 

Apsolutna ikona svetske techno scene, Jeff Mills, pokretač je čuvene detroitske techno škole i osnivač njene najpoznatije organizacije “Underground Resistance”. Prve albume izdao je još 1992. godine za berlinsku techno instituciju Tresor, a jedan je od pionira tehnike miksovanja na tri i više gramofona. Čuven je i njegov nadimak Čarobnjak (The Wizard) koji je nastao jer je ponekad u setovima znao da upotrebi i preko 70 ploča u jednom satu! Njegov autentični izraz i virtuoznu tehniku zabeležile su i kamere u dva dokumentarna filma “Exhibitionist” koji su prikazivani čak i u pariskom Luvru gde je Mills četiri meseca proveo kao kurator serije multimedijalnih postavki. Mills je komponovao i novu, savremenu muzičku podlogu za nemi film Fritza Langa „Metropolis“ iz 1927. godine, koju je izvodio i uživo uz pratnju simfonijskog orkestra. Njegov nesumnjivi doprinos savremenoj umetnosti doneo mu je i titulu Viteza Umetnosti Francuske, a u bogatoj dvodecenijskoj karijeri, Jeff Mills beleži nastupe na svim najvećim svetskim festivalima, kao i preko dvadeset izdatih albuma uz više od stotinu drugih izdanja.

 

 

Jedan od apsolutnih fenomena savremene elektronske scene, južnoafrička superzvezda Black Coffee na DJ pult Dance Paradise bine doneće najfiniji house zvuk za otvaranje Sea Dance festivala 14. jula. Iako je na sceni preko 10 godina i iza sebe ima pet studijskih albuma, brojne singlove i jedno DVD izdanje, njegov meteorski uspon i globalnu popularnost najbolje ilustruju brojni nastupi koji su ga za samo poslednjih godinu dana odveli u gotovo 20 zemalja, na pet kontinenata! Sa karakterističnim zvukom koji predstavlja afričko nasleđe, Black Coffee je u svetu elektronske muzike prepoznatljiv po studioznim, zagonetnim i gotovo spiritualnim DJ setovima koji obilaze najveće pozornice od megaklubova na Ibici, berlinskog Panorama Bara, pa sve do festivala kao što su Sonar, Montreaux Jazz ili Coachella! Tokom poslednjih 10 godina nalazi se na čelu muzičke kuće “Soulistic” koja pod svojim okriljem ima plejadu sjajnih mladih umetnika koji nastupaju širom sveta. U želji da pomogne mladima, prošle godine je zajedno sa SAE institutom u Južnoj Africi pokrenuo program “Black Coffee Foundation Scholarship”, kako bi pomogao studentima produkcije zvuka koji nisu u mogućnosti da finansiraju svoje školovanje.

Avatar photo

Autor: Igor