Zahtevi zvezda najboljeg evropskog festivala!

Petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala dovodi poznate svetske zvezde, a zajedno sa zvezdama, ruku pod ruku, idu i njihovi neuobičajeni zahtevi. Pročitajte šta izvođače sa EXITa 2014. očekuje pre i posle nastupa na omiljenim binama EXIT festivala!

Disclosure, koji 10. jula nastupaju na Dance Areni, na svoj specijalni nastup na Tvrđavu dolaze sa dva kamiona opreme u tur-busu kojim su prošli čitavu Evropu i došli direktno sa Glastonberija! Tehnički zahtevi za njihov nastup obećavaju spektakl jer su im potrebni specijalno dizajnirani LED ekrani koji daju efekat holograma na bini, a na nastupu koriste svetlo kakvo kod nas još nije viđeno! Takođe, za njihov Wild Life spektakl biće dopremljen poseban agregat koji može da podrži ovaj audio-vizuelni set!

Isti dan nastupa Stromae, koji je tražio hemijsko čišćenje za četiri kostima, a to u kojem će na kraju nastupiti verovatno diktiraju vremenske prilike i trenutno raspoloženje.

Veliku ceremoniju otvaranja festivala obeležiće nastup Pet Shop Boys, koji zahtevaju da ih u bekstejdžu čeka čak šest različitih prostorija, dok u garderobama žele da vide dosta zelenila i biljaka. Članovi benda veliki su ljubitelji “Milka” čokolada, humusa, španskog “Rioja” crnog vina, a među željama je i stariji, kvalitetan francuski šampanjac. Pošto su kao poseban zahtev stavili različite vrste pita, verujemo da će u narednim rajderima navoditi burek kao nezaobilaznu stavku, nakon što ga budu probali.

Glorija Gejnor je očigledno velika ljubiteljka plodova mora, te je za ručak pred nastup na glavnoj bini u petak, 11. jula, tražila čileanskog brancina i lososa na žaru, a od neuobičajenih zahteva, Glorija je baš onakva kakvu ste i zamišljali: na rajder listi nalaze se cvetni peškiri i porculanski set za čaj sa floralnim motivom!

Izgleda da članovi sastava Rudimental vole da slušaju muziku gde god da odu, pa su tako izrazili želju za CD plejerom u bekstejdžu. Kad je u pitanju alkohol, apetiti su im poveliki, a ukus prefinjen, te su tražili probranu žestinu: Courvoisier ili Hennesy konjak/brendi, Grey Goose Vodku i bocu Jack Danielsa br. 7. Pored svega ovoga, momci su tražili i tiket nacionalne igre na sreću, te ne budite iznenađeni ako sledeći dobitnik na Lotou bude- Rudimental!

Ekipa koja prati Damona Albarna, koji na glavnoj bini nastupa u subotu uveče, očigledno nije čula za štetnost pušenja jer su poručili 60 kutija cigareta, a ako vas zanima čime se okrepljuju pre i nakon nastupa, odgovor je da su prilično jednostavni – sve što su tražili je vodka Grey Goose, puno leda i sveže pripremljen suši.

Jedan od najpoznatijih DJ-eva na svetu, Skrillex dolazi u Srbiju privatnim čarter letom. On je kao i Albarn strastveni pušač i na listu želja je stavio čak četiri različite vrste cigareta. Skrillex je tražio da ga u garderobi čekaju 3 crne bodi majice na V-izrez veličine S, dva para bokserica i sportske čarape. Kad ogladni, čekaće ga tortilja čips i salsa, pita, humus i švedska čokolada, a kad poželi da se osveži, tu su Grey Goose vodka i velike količine domaćeg piva!

Groznica subotnje večeri biće zapaljiva jer je za set Afrojack vs. Quintino tražena pirotehnika dovoljna za mini festival vatrometa. Pored toga, Afrojack će u nastupu koristiti i specijalno dizajnirane i mapirane LED ekrane, kao i i-Chat uz pomoć kojeg sa bine u toku nastupa komunicira i komanduje ljudima iz režije.

Jedan od najzanimljivijih rajdera poslali su članovi sastava Hurts. Pored uobičajenih stvari kao što su kokice, kokosova voda, Smirnoff Red Vodka, Bombay Sapphire džin i najbolje lokalno pivo, članovi benda tražili su i uramljene slike Monike Beluči i Majk Tajsona! Očigledno neko iz grupe ima problema sa sinusima jer je na listi potrepština i posebna vrsta inhalatora, a tražili su i dosta vitamina C i deset pakovanja žvaka. Za nastup su tražili 24 dugačke bele ruže, te savetujemo ljubiteljima benda da budu u prvom redu, možda budu imali sreće da dobiju jednu!

Momci iz Suede su stari šminkeri, te su njihove želje kad je u pitanju hrana i piće poprilično skromne – sve što su želeli je suši i meksično pivo. Kad je u pitanju doterivanje za binu, stvari stoje malo drugačije: na listi zahteva su pegla i daska za peglanje, velika ogledala, gel i pena za kosu, fenovi i četke za garderobu.

Spektakularni nastup Deep Dish obeležiće specijalne instalacije od LED cevi posebno dizajnirane za novu turneju, a njihov set odlikuje najmoderniji dizajn i kombinacija LED ekrana i LED rasvete.

Još samo tri dana preostalo je do početka najboljeg evropskog festivala, koji će 10-13. jula biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, nakon čega se žurka nastavlja na Sea Dance festivalu, 15-17. jula na jednoj od najlepših plaža Jadrana, Jazu kod Budve.

EXIT avantura te zove da nam se pridružiš!

Avatar photo

Autor: Igor