Završen je Freshwave2023.

 Završen je Freshwave2023.

Ogromno hvala svim izođačima, sponzorima, partnerima, medijskim pokroviteljima i ljubav za Freshwaveovce koji su i ovog leta pokazali koji festival je u BiH najbolji!

Gotovo stotinu izvođača i na hiljade posetilaca, prodefilovalo je banjalučkom tvrđavomn Kastel proteklog vikenda, a upravo završeno 11. izdanje Freshwave festivala obeležio je i do sada najveći broj festivalskih bina i zona i najbolja festivalska produkcija do sada! Najveće zvezde festivala u potpuno su ispunili sva očekivanja i upisali nezaboravne nastupe u gradu na Vrbasu, a i ove godine mnogima je to bio premijerni nastup ne samo na Freshwave-u već i u BiH pa čak i u Jugoistočnoj Evropi!

Publici su predstavljene nove bine Nirvana i Funk you, a sudeći prema reakcijama posetioca festivala, ove bine će još dugo da budu sastavni dio Freshwave-a. Energy bina je i ove godine okupila najbolje iz čitavog regiona, a kroz LIVE SET nastupe publici su se predstavili Sara Jo, Crni Cerak, Grše, Mimi Mercedes, Vojko V. Buč Kesidi i drugi. Posebno smo ponosni na saradnju sa Serbia Creates finalistima (Ena, Rouzi, Iks) koji su otvarali program na najvećoj festivalskoj bini sva tri festivalska dana. 

Festivalsko veče broj jedan finaliziralo se premijernim nastupom jedne od najtraženijih artista današnjice, Indire Paganotto, koja je upisala i svoj premijerni nastup u BiH. Drugo festivalsko veče, između ostalih, obeležili su nastupi hedlajnera ovogodišnjeg izdanja Freshwave-a Miss Monique, koja je premijernim nastupom oduševila posetioce na Kastelu i povratnik na Main stage Ilario Alicante, čiji nastup će se, baš poput prethodnog na Freshwave festivalu, dugo prepričavati. Uprkos otkazivanju nastupa Argy-a iz opravdanih razloga, uskočio je fantastični Joris Voorn, legendarno tech ime, dominirao je Main binom poslednje festivalske večeri i tako ispunio svoje ali i naše obećanje da će nastupiti na Kastelu dato još 2019. godine kada je takođe iz privatnih razloga morao otkazati nastup na Freshwave-u.

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa partenrima i sponzorima festivala posetioci su tokom 11. Freshwave-a mogli da uživaju u najvećem broju festivalskih zona, zabavljaju se, probaju nešto novo i osvoje nagrade, čime se još jednom pokazalo da je Freshwave festival na kojem su svi na dobitku. Zahvaljujemo se na besprekornoj saradnji sa medijskim kućama, a posebno hvala ide za medijske partnere i pokrovitelje, sponzore, sve izvođače, sve Freshwaveovce i sve druge koji su direktno ili indirektno učestvovali u realizaciji ovogodišnjeg izdanja festivala, naredne godine vraćamo se još jači!

Vidimo se na Kastelu!

Avatar photo

Autor: Igor